Ma 2019. június 16, vasárnap, Jusztin napja van.

  • images/stories/slide/szamos2004001.jpg
  • images/stories/slide/szamos2004003.jpg
  • images/stories/slide/szamos2004004.jpg
  • images/stories/slide/szamos2004018.jpg
  • images/stories/slide/szamos2004065.jpg

nyugdijas Az egyesület 2002-ben alakult Géberjéni - Fülpösdaróci "Együtt Egymásért" Nyugdíjas Klub néven. 2007-ben azonban az egyesület újjászerveződött és ez névváltozással is járt, így lett Ezüstfény Nyugdíjas Egyesület. Az egyesületnek jelenleg 21 tagja van, elnöke: Kozma Miklós.

Magunkról

Lassan egy évtizede, hogy  felmerült az az óhaj, jó lenne valamilyen formában a nyugdíjasokat összehozni, részükre összejöveteleket, programokat szervezni. Kezdeményező volt: Kücsön Józsefné,  Fülpösdaróci lakos, Máté Tiborné müv.ház igazgató valamint az alapító tagok.

A szervezés nehéz munkáját siker koronázta. 2002.ben megalakítottuk a nyugdíjasok klubját, mely stílszerűen az ,,Együtt Egymásért ” nevet kapta.
18 alapító taggal megkezdtük működésüket. Kezdetben hol Fülpösdarócon, hol Géberjében  tartottuk foglalkozásainkat, a klubtagok a két településen lakói voltak.
Eredetileg a megalakuláskor Kücsön Józsefné volt a klub vezetője, azonban a tagság úgy döntött 2007. januárjában, hogy más vezetőt –Kozma Miklós - választ. Azóta is Ő a vezetője, s akkor vettük fel az Ezüstfény nevet.
Célunk az volt, hogy az időseket összefogjuk, az őket érdeklő témákról tájékoztatást kapjanak. Megpróbáltuk az összejöveteleket tartalmassá, változatossá tenni. A csoport működésének szabályait, programjait közösen alakítottuk ki.
Irányítójának Kücsön Józsefnét, pénztárosának Szűcs Antalnét választották.Félévente 1.000, – Ft hozzájárulást fizetünk, mely összeget kirándulásra, és egyéb kiadásokra fordítunk. A befizetett összegről és a kiadásokról minden év végén elszámolunk.
Kovács Sándor polgármester úr  biztosított számunkra helységet a müvelődési házban , ahol összejöveteleinket meg tudtuk tartani.  Bejártuk Magyarországot, Sárospatak, Bogáncs, Hajduszoboszló, Lilafüred, a klubok meghívásait elfogadjuk, és számukra műsorokkal lépünk fel,  részt veszünk vetélkedőkön és Géberjén község rendezvényein is mindig ott vagyunk. Jelenleg taglétszámunk 17 fő, de szívesen és szeretettel várunk újabb tagokat. Összetartunk, betegeinket rendszeresen látogatjuk és ha szükséges segítünk munkájukban.
Részt veszünk településünk minden rendezvényén, valamint a közérdekében társadalmi munkákból is kivesszük részünket.
Csatlakoztunk az „ Életet az Éveknek Nyugdíjasklubok Szabolcs - Szatmár –Bereg -  Megyei Szövetségéhez. Célkitűzéseik szellemében részt veszünk abban a munkában, amelyet a szövetség a nyugdíjasok, illetve az időskorúak emberi, állampolgári, társadalmi és anyagi jogainak érvényre juttatása érdekében folytat.

Nyugdíjasok vagyunk, több évtized munkája után a megérdemelt pihenést aktívan szeretnénk eltölteni, ápolni a barátságot, mint azt a nevünk is mutatja. Szeretnénk, Géberjén község hírnevét munkánkkal öregbíteni, jó kapcsolatokat ápolni más település nyugdíjasaival.
Reméljük, hogy bemutatkozásunk az interneten, felkelti érdeklődésüket, és mind többen jelentkeznek, hogy tagjaink legyenek.
Tisztelettel várunk ma is minden nyugdíjast körünkben.

Programjaink változatosak.

Sokféle témakörben hallhattunk előadást: nyugdíjreform, falunk helyzete, az egészség megóvása, közbiztonság, falukutatás érdekességei, környezetvédelem, termékbemutatók,. Minden esetben szakember jött segítségünkre.

Idősek megbecsülése.

Beteglátogatás /klubtagokat/

Egészségvédelem

Szórakozás

Színházlátogatás, kirándulások, farsangolás, névnapok köszöntése, karácsony méltó megünneplése.

Nagy lendülettel indultunk az újévben, a kezdeti nehézségek után, de megmaradt a klub s tele vagyunk új tervekkel, amiket meg is fogunk valósítani.
Köszönet illeti meg, a helyi önkormányzatot, aki pénzzel és egyéb segítséggel járul hozzá a csapat sikereihez. Reméljük továbbra is, megmarad közöttünk a jó kapcsolat, s remekül együtt tudunk működni.

Elérhetőségek

Klubvezető: Kozma  Miklós
e-Mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Mobil: 06-30-3100-061


Vissza

Elérhetőségek

email m

Géberjén Község Önkormányzata

 

4754 Géberjén

Móricz Zs. utca 30/A

 

Tel/Fax:

+36 44 357 - 231

 

Hivatalos E-mail cím:

mateneandi.vincze@gmail.com

 

mee

diszoklevel

gabrien

 

uj-tabla-3-rgb

 

epont2

 

roma log