Ma 2021. január 17, vasárnap, Antal és Antónia napja van.

  • images/stories/slide/szamos2004001.jpg
  • images/stories/slide/szamos2004003.jpg
  • images/stories/slide/szamos2004004.jpg
  • images/stories/slide/szamos2004018.jpg
  • images/stories/slide/szamos2004065.jpg

Géberjén Község Önkormányzata és a romániai Hargita megyében található Homoródalmás Önkormányzata 2004. szeptemberében kötött testvér települési megállapodást. Ennek a kapcsolatnak egyik fontos eleme a gyermekek kétévenkénti kölcsönös táboroztatása. A nyáron immáron ötödik alkalommal a géberjéniek utaztak a Kis-Homoród völgyében festői környezetben fekvő Homoródalmásra.

kalacs

A vendéglátóink mindent megtettek azért, hogy a részt vevők jól érezzék magukat. Hargita-fürdőn fenyvesek között a Balu Parkban az akadálypályákon, kezdetben félve majd egyre nagyobb bátorsággal küzdötték le gyerekek a kalandpark akadályait. A helyi kultúrotthonban megismerkedtek a hagyományos homoródalmási bútorfestészet motívumaival, amelyet maguk is kipróbálhattak és emlékbe hazahozták az elkészült emléktárgyakat. Sok fős szervező csapat gondoskodott a településen zajló élmény dús programokról, amelyekbe bekapcsolódtak a helyi almási gyerekek is. Székelyudvarhelyen múzeumot látogattak, lovagoltak, bowlingoztak, strandoltak tanulóink.

festes

A gyönyörű természeti szépségű Vargyas patak szurdokvölgyében kirándultak és meglátogatták az Orbán Balázs cseppkőbarlangot. Vetítéssel egybekötött előadáson megismerkedtek olyan állatokkal is, amelyek itt élnek ugyan, de nem találkoztak velük. Nagy élmény volt az általuk megsütött kürtős kalács elfogyasztása és az ezt követő táncház, mégis a legnagyszerűbb a székely vendégszeretet, az újabb emberi kapcsolatok kialakulása, barátságok szövődése volt. Hazánk határaitól majd négyszáz kilométerre színmagyar közösségben, velünk egyazon kultúrában élő emberek barátságos vendégfogadása, a hagyományok ápolása nagyon megható élmény volt a táborban részt vevő 16 tanuló számára és nekünk kísérő pedagógusoknak is. Jövőre hasonló szeretettel várjuk Géberjénbe a homoródalmási tanulókat!


Vissza

Elérhetőségek

email m

Géberjén Község Önkormányzata

 

4754 Géberjén

Móricz Zs. utca 30/A

 

Tel/Fax:

+36 44 357 - 231

 

Hivatalos E-mail cím:

mateneandi.vincze@gmail.com

 

mee

diszoklevel

gabrien

 

uj-tabla-3-rgb

 

epont2

 

roma log