Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Rekordszámú nevezés, újragondolt szabolcsi klasszikusok az 5. Porta Portyán

Volt olyan, aki a töltött káposztához vadhúst használt fel, mások viszont maradtak az eredeti recepteknél.

Géberjénben 2 napig nyitva voltak a porták a látogatóknak, akik megkóstolhatták az ott készülő fennséges szabolcsi klasszikusokat is. Stábunk is a helyszínen volt, és mi is végigkóstoltuk az ételeket. A rendezvény rengeteget fejlődött a tavalyihoz képest, ami látszott a nevezések számából és a programok kínálatából is. Évről-évre egyre többen kíváncsiak a Porta Portyára, van, aki órákat is képes utazni a finom szabolcsi ételekért, és az ottani hangulatért, ami már védjegyévé vált a kétnapos rendezvénysorozatnak.

Kovács Dániel polgármester elmondta, hogy idén rekordszámú nevezés érkezett be, amire ők sem számítottak. 27 porta vett részt az idei Porta Portyán, és itt nem állnak meg. A cél, hogy tovább bővítsék a rendezvénysorozatot és hogy megtöltsék élettel az utcákat a faluban.

Amikor kitaláltuk ezt a rendezvényt, nagyon szerettük volna, ha a szatmári ételeket a porták kicsit újragondolják. Itt mögöttem éppen a Vadász Portán a szatmári töltött paradicsomos töltött káposztát a vadászok úgy gondolták újra, hogy egy gímszarvas, ünő húsával töltötték meg a káposztát.

Nem várjuk el, hogy mindenki újítson, minden porta a maga szabályrendszere szerint készíti el az ételét, de valahol van egy ilyen titkolt célunk, hogy a helyi tradicionális ételeket az indulók újragondolják – mondta a polgármester.

A portákon rotyogó fazekak és bográcsok között sétálva lépten-nyomon finom ételeket kínáltak, és a helyi készítésű borokat, pálinkákat is meg lehetett kóstolni. A gasztro felhozatal mellett voltak kulturális programok, előadások is, majd koncertek színesítették a hétvégét.

Skip to content