Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Hírek

Hírek Géberjénről.

Hírek

Pörc és Pecsenye: farsangi disznótor Géberjénben

2024. január 20-án második alkalommal kezdődik a pecsenye és pörc sütés Lázár Séf értő figyelme mellett Géberjénben!

Mindenkit várunk, aki szereti a falusi disznótorok🐷 hangulatát, lesz itt minden: zene-bona🎸🎻🎼, pörc, pecsenye🍖🍲, pálinka🥂🍸🍽. Két nagyszerű, autentikus zenét játszó zenekar ( CSÁNGÁLLÓ, TAMBURABANDA) koncertje 🎸🎻teszi teljessé a napot, a farsangi felvonulásra 👹👺várunk mindenkit jelmezben, vagy anélkül 😁. Helyi termékek, alkotások vására!

Nézd meg ❤️Géberjént🏘 télen, itt megtalálod a Szatmár ezer arcát!

A programra versenycsapatok jelentkezések várjuk, keressük a legfinomabb Pörcöt, Pecsenyét, Kolbászt❗️A díjazottak értékes nyereményeket🏆🎖 kapnak!!! Farsangi zenés felvonulás, Gólyalábasok, 👹👺🤡Maskarások, Bábsznház, Kisze égetés! Tökéletes télűző családi program!

Jelentkezés jelentkezesgeberjen@gmail.com címen.

Tovább

Hírek

Halloween Holt-szamos parti túra

Igazán különleges, Halloween programmal várja Géberjén a látogatókat október 31-én, a Holt-szamos partján.

2 km hosszú sétán a tanösvényen ogrék, sárkányok, boszorkányok, töklámpások várják a vendégeket. Félelmetes hangulatban elhagyott várkastélyban bóklászhatnak az érdeklődők, lesz rémmozi, arcfestés és boszorkánykonyha is vár mindenkire.

A részvétel korlátozott számban.

Jelentkezés, információ: +36-20-563-8615, +36-70-338-5225

Tovább

Hírek

Rekordszámú nevezés, újragondolt szabolcsi klasszikusok az 5. Porta Portyán

Volt olyan, aki a töltött káposztához vadhúst használt fel, mások viszont maradtak az eredeti recepteknél.

Géberjénben 2 napig nyitva voltak a porták a látogatóknak, akik megkóstolhatták az ott készülő fennséges szabolcsi klasszikusokat is. Stábunk is a helyszínen volt, és mi is végigkóstoltuk az ételeket. A rendezvény rengeteget fejlődött a tavalyihoz képest, ami látszott a nevezések számából és a programok kínálatából is. Évről-évre egyre többen kíváncsiak a Porta Portyára, van, aki órákat is képes utazni a finom szabolcsi ételekért, és az ottani hangulatért, ami már védjegyévé vált a kétnapos rendezvénysorozatnak.

Kovács Dániel polgármester elmondta, hogy idén rekordszámú nevezés érkezett be, amire ők sem számítottak. 27 porta vett részt az idei Porta Portyán, és itt nem állnak meg. A cél, hogy tovább bővítsék a rendezvénysorozatot és hogy megtöltsék élettel az utcákat a faluban.

Amikor kitaláltuk ezt a rendezvényt, nagyon szerettük volna, ha a szatmári ételeket a porták kicsit újragondolják. Itt mögöttem éppen a Vadász Portán a szatmári töltött paradicsomos töltött káposztát a vadászok úgy gondolták újra, hogy egy gímszarvas, ünő húsával töltötték meg a káposztát.

Nem várjuk el, hogy mindenki újítson, minden porta a maga szabályrendszere szerint készíti el az ételét, de valahol van egy ilyen titkolt célunk, hogy a helyi tradicionális ételeket az indulók újragondolják – mondta a polgármester.

A portákon rotyogó fazekak és bográcsok között sétálva lépten-nyomon finom ételeket kínáltak, és a helyi készítésű borokat, pálinkákat is meg lehetett kóstolni. A gasztro felhozatal mellett voltak kulturális programok, előadások is, majd koncertek színesítették a hétvégét.

Tovább

Hírek

V. Portya Portya 2023. szeptember 1-2.

Idén is lesz Portya Portya Géberjénben. A rendezvény jellegzetessége, hogy nem egy hagyományos fesztivál, hanem valódi betekintést nyújt Géberjén gasztrovilágába, a közízlés által kevésbé befolyásolt, igazi helyi ízek kavalkádja jellemzi – mondta Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas újságíró a rendezvényről.

Jöjjenek el hozzánk, ismerjék meg településünket és szolgáltatóinkat! Az esemény részletes leírását ide kattintva érhetik el!

Beszámoló a tavalyi rendezvényünkről:

Tovább

Hírek

Porta Portyán jártunk – falunap másképp

A negyedik géberjéni Porta Portyának adtunk otthont 2022-ben. Az önkormányzat és a szervezők közös célja az volt, hogy az átlagos falunapok világánál emberközelibb, barátságosabb rendezvényt hozzanak létre.

Géberjén polgármestere, Kovács Dániel Sándor azt mondta: át akarják adni azt a szatmári vendégszeretetet, melyről már évszázadok óta beszélnek az emberek. Hiszen nincs annál nagyobb bizalom, mint amikor valaki a saját udvarán lát vendégül idegeneket.

Minden évben csinálnak Géberjénben portaportyát, amikor lehet. Valódi, működő portákat kereshetünk fel egyszer egy évben – azért nem gyakrabban, mert akkor leállna ott az élet. Mindent megnézhetünk ilyenkor, amihez csak kedvünk támad, és közben jókat ehetünk is.

Az egyik portánál, ahol malacokat tartanak, fantasztikus disznóságokat kóstolhatunk, máshol perecet készítenek, a harmadiknál megnézhetjük valamilyen mesterség fogásait. Húsznál is több portát lehet így végigjárni, végigkóstolni.

Az ételek a különböző portákon egytől-egyig helyi alapanyagokból készültek. Minden friss, hazai és elképesztően finom volt. Kovács Lázár séf zsűrizte a porták ételkínálatát, az élmezőny jogosságával mi sem szállnánk vitába. A 3. a Magdolna Öröksége Kulturális Egyesület lett, a második a Szupernagyik, míg a legjobb eredményt a Matula porta érte el.

A színes program része volt a Bagossy Brothers Company koncertje, valamint a chilievő verseny is.

Géberjén egyébként is varázslatos hely. A Holt-Szamos világa csónaktúrára, kajakozásra, horgászatra egyaránt kitűnő. Reggel a madarakhangja ébreszt, a nap sugarai a folyó vízén játszanak, természetjárásra, kirándulásokra hívnak. De Géberjén emellett még sok minden mást is kínál – a teaháztól kezdve az izgalmas kúrián át a közeli gyógynövényparkig.

Tovább

Hírek

Portaportya, fűvészkert, evezés

Kalandok a Holt-Szamosnál

Északkelet-Magyarország mámorítóan gyönyörű vidéke a Holt-Szamos környéke Géberjénnél. Rengeteg a turisztikai látnivaló arrafelé – hallottuk a Retro Rádióban Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságírótól, akit lenyűgözött a szabolcsi község és környéke.

A Holt-Szamos világa csónaktúrára, kajakozásra, horgászatra egyaránt kitűnő, ráadásul a hely még egyáltalán nem elcsépelt. Reggel a madarak hangjára ébredünk, a nap sugarai a folyó vízén játszanak, természetjárásra, kirándulásokra rendkívüli módon alkalmas Géberjén, de emellett még sok minden mást is kínál – a teaháztól kezdve az izgalmas kúrián át a közeli gyógynövényparkig.

Minden évben csinálnak Géberjénben portaportyát. Valódi, működő portákat kereshetünk fel egyszer egy évben – azért nem gyakrabban, mert akkor leállna ott az élet. A látogatók mindent megnézhetnek, és közben jókat ehetnek is. Az egyik portánál, ahol malacokat tartanak, fantasztikus disznóságokat kóstolhatunk, máshol perecet készítenek, a harmadiknál megnézhetjük valamilyen mesterség fogásait. Összesen 20-21 portát lehet így végigjárni, végigkóstolni.

A szomszédban, Fürtösdaróc településen gyógynövénypark van. Több mint száz féle gyógynövény nő a vidéken, ebből 80-at itt termesztenek. Kipróbálhatjuk ezek hatását is.

“Érdemes elmenni a Cifra majorba is, ahol név szerint megismerkedtem Hans-szal és Güntherrel” – eleveníti fel emlékeit a turisztikai szakújságíró. Szarvasmarhákról van szó, Holstein fajtáról, ezért a svájci német név. Itt autentikus parasztházat láthatunk, mindenféle állattól – gúnár, pulyka, lovak körülvéve. Imádják a gyerekek. A skanzen keveredik az élő parasztházi hangulattal, esküvőket is tartanak itt, fontos fotózási helyszín lett a Cifra major. Volt olyan eset, hogy Dollár, a paci megette a menyasszonyi csokrot, a Pajkos nevű póni kedvence pedig a menyasszonyi fátyol.

De ha inkább a kulturális örökség érdekel bennünket, akkor templomokat nézegethetünk, vagy felkereshetjük a klasszicista stílusú Jékey-kúriát, híres Szőnyi festménnyel.

Ami pedig a gyomor örömeit illeti, fantasztikus a a többi helyi étel mellett a rendkívül fűszeres pici szabolcsi töltött káposzta, desszertnek pedig a kívül picit kemény, gazdagon töltött áfonyás derelye. De nagyon finom a géberjéni lángos is – meséli Kiss Róbert Richard, aki legközelebb mindenképp magával viszi a család apraját-nagyját, ha arra jár.

Tovább

Tábor

Napközis evezős tábor Géberjénben!

Gyere, és tanulj meg velünk közlekedni a vízen!

Táborainkban megtanulhatod hogyan közlekedj a vízen csónakkal, kenuval, SUP-al, mindezt szakemberek felügyelete alatt! Ha pedig elfáradtál, vagy az időjárás közbeszól, további színes programokról gondoskodunk, itt Géberjénben!

Amit kínálunk Számodra:

  • kis létszámú, maximum 10 fős csoportok
  • gyönyörű, természetközeli környezet, környezettudatos tábor
  • sportolás, mozgás minden nap
  • kiegészítő programok (tanösvény túrák, gyógynövénykert látogatás, állatsimogató látogatás)
  • napi 3*-i étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna), büfé egész napos nyitva tartással
  • a vízi közlekedés fortélyait szakemberektől tanulhatod meg
  • ha elered az eső, a saját mini mozinkban egy film mellett, vagy egy X-Boksz csata mellett megvárjuk, míg kisüt a nap, és mehetünk vissza a Holt-Szamosra evezni

A napközis tábor ára 6000 Ft/fő/nap.

Időtartama: hétköznap (hétfőtől-péntekig) 09:00-17:30-ig

Helyszíne: Géberjén, Barkóscinege Erdei Iskola/ Holt-Szamos holtág Géberjén

Az első turnus indulása 2022.06.07-től, indulási minimum létszám 5 fő.

A további turnusok beosztása a jelentkezésekhez igazodik.

Ha további információt, vagy jelentkezni szeretnél, a barkosgeberjen@gmail.com e-mail címen tudod megtenni!!

Tovább

Tábor

Tudod mi az a Parasztakadémia?

Gyere, és ismerd meg velünk a vidéki élet dolgos mindennapjait!

Táborainkban megtanulhatod, hogy parasztnak lenni büszkeség, sőt a mai világban szinte kiváltság! Bepillantást nyerhetsz hogyan éltek ezelőtt 100-150 évvel dédszüleink, belekóstolhatsz a vidéki élet akkori mindennapjaiba. Láthatod, hogy nézett ki egy jómódú család otthona, mi az a tiszta szoba, megismerheted a kézi, vagy lóvontatású szántó-vető eszközöket, segíthetsz a majorságban dolgozó felnőtteknek!

Amit kínálunk Számodra:

  • kis létszámú, maximum 6 fős csoportok
  • gyönyörű, természetközeli környezet, igazi vidéki majorsággal, verandás parasztudvarral
  • mozgás minden nap
  • kiegészítő programok (tanösvény túrák, gyógynövénykert látogatás, csónakázás a Holt-Szamoson)
  • napi 3*-i étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna), büfé egész napos nyitva tartással
  • a háztáji állatok gondozását, és a földművelés hagyományait olyan emberektől tanulhatjátok meg, akik ma is ápolják ezeket a hagyományokat

Neked ajánljuk a tábort ha:

  • szeretsz mindennap korán kelni
  • szereted az állatokat, ez a legfontosabb
  • szereted a vidéket, a jó levegőt
  • szeretnéd kipróbálni magad (persze csak felügyelet mellett, és előzetes elsajátítás után) a vidéki háztáji munkákban
  • ha elered az eső, szeretnéd megtanulni hagyományos kézi dagasztással pogácsát, lángost sütni, kis szövőkereten szőni, míg kisüt a nap, és mehetsz vissza a Majorságba

A napközis tábor ára: 6000 Ft/fő/nap.

Időtartama: hétköznap (hétfőtől-péntekig) 07:00-15:30-ig

Helyszíne: Fülpösdaróc, Verandás parasztudvar

Az első turnus indulása 2022.06.07-től, indulási minimum létszám 3 fő.

A további turnusok beosztása a jelentkezésekhez igazodik.

Ha további információt, vagy jelentkezni szeretnél, a barkosgeberjen@gmail.com e-mail címen tudod megtenni!

Tovább

Tábor

Bentlakásos tábor Géberjénben!

4 nap 3 éjszaka

Táborainkban megtanulhatod hogyan közlekedj a vízen csónakkal, kenuval, SUP-al, megismerkedhetsz a Sulyom tanösvény élővilágával, és betekintést nyerhetsz a Cifra Major mindennapjaiba! Ha pedig elfáradtál, vagy az időjárás közbeszól, további színes programokról gondoskodunk, itt Géberjénben!

Amit kínálunk Számodra:

  • szállás a 26 fős felújított Sulyom Ifjúsági szállóban, ára 3500 Ft/fő/éj
  • gyönyörű, természetközeli környezet, környezettudatos tábor

Bentlakásos tábor Programok:

1 nap – ha megérkeztél, elfoglaltad a szállásod élő csocsó bajnokságot játszhattok a szállás melletti élő csocsó pályán!, ebéd után hagyunk számotokra egy szusszanásnyi pihenést, majd felfedezzük a Sulyom tanösvényt – díja vezetéssel 400 Ft/fő, vezetés nélkül ingyenes, majd vacsora után filmet vetítünk nektek a Csűrmoziban (idén a Marvel filmeket terveztük a táborokba vetíteni) a mozi ingyenes

2 nap – reggeli után kenutúrára invitálunk benneteket, ennek díja 950 Ft/kenu/óra, akinek kedve, és megfelelően vállalkozó szellemű a SUP-ot is kipróbálhatja, ennek díja 950 Ft/óra. Ebéd után hagyunk számotokra egy szusszanásnyi pihenést, majd kemencés kenyérlángos sütéssel várunk Benneteket a Mandragora Teaház és Kávézó kemencéihez. Reméljük ügyesek lesztek, mert ma a vacsorát Ti készítitek el magatoknak (persze ez csak vicc, a vacsora mindenképp jár J )! A program díja 800 Ft/fő. Este, ha az időjárás engedi elemlámpás túrára megyünk, ez ingyenes program.

3. nap – reggeli után kényelmes cipőt húzúnk, és a Jékey kúria megtekintése melynek díja 300 ft/fő után, a Tóbélin át átsétálunk Fülpösdarócra, ahol megnézzük a Verandás parasztudvart, a Cifra Majort, a Herbaligetet, és a Fülpösdaróci kilátót, valamint az ebédet is itt fogyasztjuk el, ennek a látogatásnak a díja 500 Ft/fő. Mivel ez egy hosszú, tartalmas program, estére, egy mozit tervezünk nektek.

4. nap Buszos Szatmár túra kísérővel (Szatmárcseke – kopjafás temető, Tunyogmatolcs – Kurta kocsma, Kisar, Nagyar – Luby kastély és a Rózsák kertje, Tiszacsécse – Móricz Ház, Túristvándi vízimalom) ennek díja 2500 Ft/fő (buszbérlés, belépők)

Étkezés:

napi 3*-i étkezés (reggeli, ebéd, vacsora ), menza jellegű 2095 Ft/fő/nap, vagy egyéni megoldással a Régi Posta büféből előre egyeztetett menü alapján (ez drágább, előzetes egyeztetetést igényel), vagy a szálláshelyen egyénileg megoldva (a szálláshely jól felszerelt főzési lehetőség az épületben adott, illetve bográcsolási, szalonnasütési lehetőség is van)

Bentlakásos tábor helyszíne: Géberjén, Kossuth Lajos u. 5, Sulyom Ifjúsági szálló

További információ: Hubert Kata

06/70-337-3526, hubert.kata81@gmail.com

Tovább

Skip to content