Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Hírek

Hírek Géberjénről.

Hírek

Portaportya, fűvészkert, evezés

Kalandok a Holt-Szamosnál

Északkelet-Magyarország mámorítóan gyönyörű vidéke a Holt-Szamos környéke Géberjénnél. Rengeteg a turisztikai látnivaló arrafelé – hallottuk a Retro Rádióban Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságírótól, akit lenyűgözött a szabolcsi község és környéke.

A Holt-Szamos világa csónaktúrára, kajakozásra, horgászatra egyaránt kitűnő, ráadásul a hely még egyáltalán nem elcsépelt. Reggel a madarak hangjára ébredünk, a nap sugarai a folyó vízén játszanak, természetjárásra, kirándulásokra rendkívüli módon alkalmas Géberjén, de emellett még sok minden mást is kínál – a teaháztól kezdve az izgalmas kúrián át a közeli gyógynövényparkig.

Minden évben csinálnak Géberjénben portaportyát. Valódi, működő portákat kereshetünk fel egyszer egy évben – azért nem gyakrabban, mert akkor leállna ott az élet. A látogatók mindent megnézhetnek, és közben jókat ehetnek is. Az egyik portánál, ahol malacokat tartanak, fantasztikus disznóságokat kóstolhatunk, máshol perecet készítenek, a harmadiknál megnézhetjük valamilyen mesterség fogásait. Összesen 20-21 portát lehet így végigjárni, végigkóstolni.

A szomszédban, Fürtösdaróc településen gyógynövénypark van. Több mint száz féle gyógynövény nő a vidéken, ebből 80-at itt termesztenek. Kipróbálhatjuk ezek hatását is.

“Érdemes elmenni a Cifra majorba is, ahol név szerint megismerkedtem Hans-szal és Güntherrel” – eleveníti fel emlékeit a turisztikai szakújságíró. Szarvasmarhákról van szó, Holstein fajtáról, ezért a svájci német név. Itt autentikus parasztházat láthatunk, mindenféle állattól – gúnár, pulyka, lovak körülvéve. Imádják a gyerekek. A skanzen keveredik az élő parasztházi hangulattal, esküvőket is tartanak itt, fontos fotózási helyszín lett a Cifra major. Volt olyan eset, hogy Dollár, a paci megette a menyasszonyi csokrot, a Pajkos nevű póni kedvence pedig a menyasszonyi fátyol.

De ha inkább a kulturális örökség érdekel bennünket, akkor templomokat nézegethetünk, vagy felkereshetjük a klasszicista stílusú Jékey-kúriát, híres Szőnyi festménnyel.

Ami pedig a gyomor örömeit illeti, fantasztikus a a többi helyi étel mellett a rendkívül fűszeres pici szabolcsi töltött káposzta, desszertnek pedig a kívül picit kemény, gazdagon töltött áfonyás derelye. De nagyon finom a géberjéni lángos is – meséli Kiss Róbert Richard, aki legközelebb mindenképp magával viszi a család apraját-nagyját, ha arra jár.

Tovább

Tábor

Napközis evezős tábor Géberjénben!

Gyere, és tanulj meg velünk közlekedni a vízen!

Táborainkban megtanulhatod hogyan közlekedj a vízen csónakkal, kenuval, SUP-al, mindezt szakemberek felügyelete alatt! Ha pedig elfáradtál, vagy az időjárás közbeszól, további színes programokról gondoskodunk, itt Géberjénben!

Amit kínálunk Számodra:

 • kis létszámú, maximum 10 fős csoportok
 • gyönyörű, természetközeli környezet, környezettudatos tábor
 • sportolás, mozgás minden nap
 • kiegészítő programok (tanösvény túrák, gyógynövénykert látogatás, állatsimogató látogatás)
 • napi 3*-i étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna), büfé egész napos nyitva tartással
 • a vízi közlekedés fortélyait szakemberektől tanulhatod meg
 • ha elered az eső, a saját mini mozinkban egy film mellett, vagy egy X-Boksz csata mellett megvárjuk, míg kisüt a nap, és mehetünk vissza a Holt-Szamosra evezni

A napközis tábor ára 6000 Ft/fő/nap.

Időtartama: hétköznap (hétfőtől-péntekig) 09:00-17:30-ig

Helyszíne: Géberjén, Barkóscinege Erdei Iskola/ Holt-Szamos holtág Géberjén

Az első turnus indulása 2022.06.07-től, indulási minimum létszám 5 fő.

A további turnusok beosztása a jelentkezésekhez igazodik.

Ha további információt, vagy jelentkezni szeretnél, a barkosgeberjen@gmail.com e-mail címen tudod megtenni!!

Tovább

Tábor

Tudod mi az a Parasztakadémia?

Gyere, és ismerd meg velünk a vidéki élet dolgos mindennapjait!

Táborainkban megtanulhatod, hogy parasztnak lenni büszkeség, sőt a mai világban szinte kiváltság! Bepillantást nyerhetsz hogyan éltek ezelőtt 100-150 évvel dédszüleink, belekóstolhatsz a vidéki élet akkori mindennapjaiba. Láthatod, hogy nézett ki egy jómódú család otthona, mi az a tiszta szoba, megismerheted a kézi, vagy lóvontatású szántó-vető eszközöket, segíthetsz a majorságban dolgozó felnőtteknek!

Amit kínálunk Számodra:

 • kis létszámú, maximum 6 fős csoportok
 • gyönyörű, természetközeli környezet, igazi vidéki majorsággal, verandás parasztudvarral
 • mozgás minden nap
 • kiegészítő programok (tanösvény túrák, gyógynövénykert látogatás, csónakázás a Holt-Szamoson)
 • napi 3*-i étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna), büfé egész napos nyitva tartással
 • a háztáji állatok gondozását, és a földművelés hagyományait olyan emberektől tanulhatjátok meg, akik ma is ápolják ezeket a hagyományokat

Neked ajánljuk a tábort ha:

 • szeretsz mindennap korán kelni
 • szereted az állatokat, ez a legfontosabb
 • szereted a vidéket, a jó levegőt
 • szeretnéd kipróbálni magad (persze csak felügyelet mellett, és előzetes elsajátítás után) a vidéki háztáji munkákban
 • ha elered az eső, szeretnéd megtanulni hagyományos kézi dagasztással pogácsát, lángost sütni, kis szövőkereten szőni, míg kisüt a nap, és mehetsz vissza a Majorságba

A napközis tábor ára: 6000 Ft/fő/nap.

Időtartama: hétköznap (hétfőtől-péntekig) 07:00-15:30-ig

Helyszíne: Fülpösdaróc, Verandás parasztudvar

Az első turnus indulása 2022.06.07-től, indulási minimum létszám 3 fő.

A további turnusok beosztása a jelentkezésekhez igazodik.

Ha további információt, vagy jelentkezni szeretnél, a barkosgeberjen@gmail.com e-mail címen tudod megtenni!

Tovább

Tábor

Bentlakásos tábor Géberjénben!

4 nap 3 éjszaka

Táborainkban megtanulhatod hogyan közlekedj a vízen csónakkal, kenuval, SUP-al, megismerkedhetsz a Sulyom tanösvény élővilágával, és betekintést nyerhetsz a Cifra Major mindennapjaiba! Ha pedig elfáradtál, vagy az időjárás közbeszól, további színes programokról gondoskodunk, itt Géberjénben!

Amit kínálunk Számodra:

 • szállás a 26 fős felújított Sulyom Ifjúsági szállóban, ára 3500 Ft/fő/éj
 • gyönyörű, természetközeli környezet, környezettudatos tábor

Bentlakásos tábor Programok:

1 nap – ha megérkeztél, elfoglaltad a szállásod élő csocsó bajnokságot játszhattok a szállás melletti élő csocsó pályán!, ebéd után hagyunk számotokra egy szusszanásnyi pihenést, majd felfedezzük a Sulyom tanösvényt – díja vezetéssel 400 Ft/fő, vezetés nélkül ingyenes, majd vacsora után filmet vetítünk nektek a Csűrmoziban (idén a Marvel filmeket terveztük a táborokba vetíteni) a mozi ingyenes

2 nap – reggeli után kenutúrára invitálunk benneteket, ennek díja 950 Ft/kenu/óra, akinek kedve, és megfelelően vállalkozó szellemű a SUP-ot is kipróbálhatja, ennek díja 950 Ft/óra. Ebéd után hagyunk számotokra egy szusszanásnyi pihenést, majd kemencés kenyérlángos sütéssel várunk Benneteket a Mandragora Teaház és Kávézó kemencéihez. Reméljük ügyesek lesztek, mert ma a vacsorát Ti készítitek el magatoknak (persze ez csak vicc, a vacsora mindenképp jár J )! A program díja 800 Ft/fő. Este, ha az időjárás engedi elemlámpás túrára megyünk, ez ingyenes program.

3. nap – reggeli után kényelmes cipőt húzúnk, és a Jékey kúria megtekintése melynek díja 300 ft/fő után, a Tóbélin át átsétálunk Fülpösdarócra, ahol megnézzük a Verandás parasztudvart, a Cifra Majort, a Herbaligetet, és a Fülpösdaróci kilátót, valamint az ebédet is itt fogyasztjuk el, ennek a látogatásnak a díja 500 Ft/fő. Mivel ez egy hosszú, tartalmas program, estére, egy mozit tervezünk nektek.

4. nap Buszos Szatmár túra kísérővel (Szatmárcseke – kopjafás temető, Tunyogmatolcs – Kurta kocsma, Kisar, Nagyar – Luby kastély és a Rózsák kertje, Tiszacsécse – Móricz Ház, Túristvándi vízimalom) ennek díja 2500 Ft/fő (buszbérlés, belépők)

Étkezés:

napi 3*-i étkezés (reggeli, ebéd, vacsora ), menza jellegű 2095 Ft/fő/nap, vagy egyéni megoldással a Régi Posta büféből előre egyeztetett menü alapján (ez drágább, előzetes egyeztetetést igényel), vagy a szálláshelyen egyénileg megoldva (a szálláshely jól felszerelt főzési lehetőség az épületben adott, illetve bográcsolási, szalonnasütési lehetőség is van)

Bentlakásos tábor helyszíne: Géberjén, Kossuth Lajos u. 5, Sulyom Ifjúsági szálló

További információ: Hubert Kata

06/70-337-3526, hubert.kata81@gmail.com

Tovább