Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Cifra Major Verandás parasztház és Gyógynövénykert

A parasztház az 1920-as évek már inkább polgári parasztportáit idézi meg korabeli bútoraival, tiszta szobájával, a csikós szobával, a kiállított lóvontatású szántó-vető eszközeivel. Az idelátogatók bepillantást nyerhetnek a korabeli paraszti világ mindennapjainak menetébe, a jószágtartáson, a földművelésen át, a paraszti szokásokig. A Cifra Major állataival, termőterületeivel összefonódik a hagyományőrzés, a szociális foglalkoztatás, és a turizmus Fülpösdarócon.

A gyógynövénykert, mely a Cifra Major része 98 féle gyógynövényből álló bemutatókert, melyet angolkert mintára építettünk meg. A gyógynövények élettani hatásának megismerésén túl vendégeink magukkal vihetik a citromfű, és a menta hűsítő élményét látogatásuk után, hogy otthonaikban is felidézhessék a Cifra Major hangulatát. A hozzánk érkezők kezükben egy pohár hűsítő citromfüves-mentás limonádéval megismerkedhetnek Hans-al, Günter-el, Dollárral, Kapitánnyal, Pajkossal, Lenkével, és a Cifra Major még sok különleges állatával!

A Cifra Major látogatásához előre bejelentkezni: 00-36-70-337-3526-os telefonszámon van lehetőség munkanapokon 08:00-16:00 között.  

Látogatás díja: 1000 Ft/fő.

Kapcsolat

Galéria

Skip to content