Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

MFP Óvoda udvar

Támogatói okirat száma:     3021290261

Támogatási összeg:             4 999 994 Ft

Támogatási intenzitás:        100 %

Géberjén Község Önkormányzata a Magyar Falu Program Óvoda udvar című alprogramja keretében nyert 4 999 994 Ft támogatást, melynek segítségével az Önkormányzat üzemeltetése alatt álló Örökzöld Óvoda és Konyha udvarán olyan eszközbeszerzés valósult meg, amely saját erőből nem sikerült volna.

A támogatási összegből beszerzésre került egy központi elhelyezkedésű kombinált torony, amely két tornyos csúszdából és azokat összekötő hídból áll. A gyerekek rendelkezésére áll továbbá több mókuskerék, homokozó, 3 féle rugós játék, 1 db kétszemélyes rugós mérleghinta, 2 db kétszemélyes mérleghinta, 2 db kétüléses hintaállvány. A kényelem növelése miatt elhelyeztünk az udvaron több asztal-pad garnitúrát, valamint fa támlás padokat.

Megtartottunk egy mászókát és egy autócskát, hiszen ezen játékok mellett nőtt fel a lakosság nagy része és az emberek szívéhez nőtt.

Az eszközbeszerzés indokolt volt, mert az Óvoda udvaráról hiányzott minőségileg is megfelelő, mozgáskultúrát fejlesztő játszóeszköz az oda járó gyermekek neveléséhez. Ezt a fejlesztést a támogatás nélkül az Önkormányzat nem tudta volna biztosítani saját forrásból. Úgy véljük, hogy a pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük. Az óvodába járó gyermekek részére biztosítjuk a játszva tanulás és mozgáskultúra fejlődésének lehetőségét az új játékokkal.

A lakosság tájékoztatása elsősorban a két helyre szabályszerűen kihelyezett falutábla segítette. Így a Községünkbe érkezők értesülhettek arról, hogy a Magyar Falu Program keretében fejlesztések történnek. Másrészt az Óvodára kihelyezett támogatói tábla kihelyezése után az arra járók tudomást szerezhettek a támogatás összegéről és típusáról. Valamint Bojtor Dávid E.V. segítségével a pályázat főbb részleteit tartalmazó sajtóközlemény került kiküldésre több hírportál részére a projekt zárásakor. Géberjén Község honlapján elhelyezésre került a Magyar Falu Program emblémája is. Így a megvalósítás megfelel az Arculati kézikönyv szabályainak.

A beruházásnak köszönhetően a jövő generációja szakszerű nevelésben részesülhet, és játszva fejlődhetnek, miközben biztonságos, modern és esztétikus eszközöket használhatnak. Bízunk benne, hogy a tervezett népességmegtartó és népességnövelő hatása is érezhető lesz a közeljövőben. A lakosság büszke lehet a település fejlődésére és a kisgyermekes szülők biztosítottnak érezhetik az általuk elvárt szakszerű, magas szintű nevelést.

Skip to content