Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

MFP Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása

ZÁRÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Támogatói okirat száma:     3031722853

Támogatási összeg:             2 499 997 Ft

Támogatási intenzitás:        100 %

Támogatás fizikai befejezése:       2021. november 09.

Géberjén Község Önkormányzata a Magyar Falu Program Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása megnevezésű alprogramja keretében nyert 2 499 997 Ft támogatást, melynek segítségével az Önkormányzat olyan fejlesztést tudott végrehajtani a közlekedés infrastruktúrában, amely által a Község érintett járdaszakasza korszerűvé válhatott.

Azért éreztük indokoltnak a támogatás igénylését, mert az anyagbeszerzést önerőből nem tudtuk volna megvalósítani, a járdának viszont halaszthatatlan volt a megújítása. A támogatási összegből az 55/3 és a 02/4. helyrajzi számú járdához szükséges anyagok beszerzése valósult meg. A támogatási összegből 185 db 5x20x100 cm méretű SEM járdaszegély, 185 m2 területre elegendő 6 cm méretű szürke térkő, 36 m3 0-25 típusú zúzott kő és 18 m3 0-1 típusú folyami homok megvásárlása történt meg. A lakosság tájékoztatása elsősorban a két helyre szabályszerűen kihelyezett falutábla segítette. Így a Községünkbe érkezők értesülhettek arról, hogy a Magyar Falu Program keretében fejlesztések történnek településünkön. Másrészt a támogatói tábla kihelyezése után az arra járók tudomást szerezhettek a támogatás összegéről és típusáról. Géberjén Község honlapján elhelyezésre került a Magyar Falu Program emblémája és a beszámoló is.

Így a megvalósítás megfelel az Arculati kézikönyv szabályainak. A pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük, vagyis az anyagbeszerzésnek köszönhetően a fent említett járdaszakasz megújulhatott. A beruházásnak köszönhetően a járdaszakaszon biztonságos ismét a közlekedés. Immár biztosítani tudjuk az itt élők számára, hogy esztétikus és biztonságos környezetben élhessenek és közlekedhessenek. Célunk ezzel, hogy hamarosan érezhető legyen a népességmegtartó és népességnövelő erő növekedése, illetve, hogy a fiatalok szívesen alapítsanak családot településünkön a megnövekedett bizalom és biztonságérzet miatt, illetve, hogy további hasonló korszerűsítéseket tudjunk végrehajtani.

Skip to content